Zamówienia publiczne
- Tytuł zamówienia
- Usługa cateringowa, na ciepłe posiłki dla podopiecznych OPS na terenie miasta i gminy Głuchołazy
- Rodzaj ogłoszenia
- Ogłoszenie o zamówieniu
- Tryb zamówienia
- zapytanie o cenę
- Ogłaszający
- Ośrodek Pomocy Społecznej w Głuchołazach
- Województwo
- OPOLSKIE
- Powiat
- nyski
- Miasto
- Głuchołazy
- Ulica
- Aleja Jana Pawła II
- Numer budynku
- 14
- Data publikacji od
- 2021-11-26
- Data publikacji do
- 2022-01-01
- Termin składania ofert
- 2021-12-06 09:00
ZAPYTANIE OFERTOWE
W związku z art. 2 ust. 1 pkt. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (t.j.: Dz. U. z 2021 poz. 1129 ze zm.) oraz na podstawie Zarządzenia nr 4/2021 Dyrektora Ośrodka Pomocy Społecznej w Głuchołazach z dnia 01.02.2021 r. zwracamy się z zapytaniem ofertowym o cenę usługi.
Zamawiający:
GMINA GŁUCHOŁAZY, OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ, AL. JANA PAWŁA II 14, 48-340 GŁUCHOŁAZY, NIP 753-238-26-90
ZAPRASZA DO ZŁOŻENIA OFERTY NA: "usługę cateringową, na ciepłe posiłki dla podopiecznych OPS na terenie miasta i gminy Głuchołazy”.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa w formie dostawy ciepłego posiłku: obiadu, od poniedziałku do piątku, w tym w każdy piątek zupa z wkładką, dla podopiecznych OPS na terenie miasta i gminy Głuchołazy (17 sołectw). Posiłkiem planuje się objąć ok. 55 osób dorosłych. Zamawiający zastrzega, iż liczba osób korzystających z posiłków może być w każdym miesiącu inna, w zależności od liczby zgłoszeń. Dowóz posiłków realizowany będzie pojazdem do tego przystosowanym z uwzględnieniem wymogów Sanepidu. Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu umowy zgodnie z aktualnie obowiązującymi normami i przepisami dotyczącymi warunków przygotowania i jakości posiłków dla osób dorosłych oraz warunków zdrowotnych żywności i żywienia obowiązujących w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego. Wykonawca przed rozpoczęciem działalności zobowiązany jest do uzyskania pozytywnej decyzji, zezwalającej na realizację przedmiotu zamówienia, wydanej przez właściwego inspektora sanitarnego.
Termin realizacji zamówienia: od 03.01.2022 r. do 31.12.2022 r.
Zamawiający nie przewiduje zamówień uzupełniających oraz nie dopuszcza składania ofert częściowych.
Oferta będzie oceniana wg następujących kryteriów:
Zamawiający stosuje przy wyborze oferty kryterium:
- najniższej ceny - 60 % wartości kryterium,
- doświadczenia - 40 % wartości kryterium;
Zamawiający zawrze z wybranym przez siebie wykonawcą umowę cywilnoprawną na realizację zamówienia;
Umowa na realizację zamówienia zostanie zawarta z oferentem, który spełnił wszystkie wymagania, określone w zapytaniu ofertowym i przedłoży ofertę o najniższej cenie oraz odpowiednim doświadczeniu w zakresie usług cateringowych;
W toku badania oceny oferty, zamawiający może żądać udzielenia przez oferenta wyjaśnień, dotyczących treści złożonej oferty.
Sposób obliczenia kryterium złożonych ofert na: „usługę cateringową, na ciepłe posiłki dla podopiecznych OPS na terenie miasta i gminy Głuchołazy”:
Kryterium ceny:
- Wybór najniższej ceny spośród złożonych ofert na „Usługę cateringową…” zważywszy na zachowanie ostrożności do porażająco niskiej ceny usługi w stosunku do kosztu wykonania usługi.
Kryterium doświadczenie:
- Do wyliczeń zostanie przyjęta punktacja w skali od 10 do 40, gdzie punkty będą przyznawane na podstawie długości okresu prowadzenia działalności w zakresie cateringu wg tabeli poniżej:
Kryterium doświadczenia
10 pkt. – 10%
1-3 lat prowadzenia działalności w zakresie cateringu
20 pkt. – 20 %
4-5 lat prowadzenia działalności w zakresie cateringu
40 pkt. – 40%
od 6 lat prowadzenia działalności w zakresie cateringu
Realizacja usługi zostanie udzielona temu Wykonawcy, którego oferta uzyska największą ilość punktów spośród przedstawionych powyżej kryteriów tj. cena oraz doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczo-finansowej.
6. Wymagania wobec wykonawcy oraz niezbędne dokumenty:
- oferta (załącznik nr 1),
- oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2),
- przedstawienie dokumentów, potwierdzających prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie usług cateringowych, odpis CEIDG (Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej) lub wypis z KRS (Krajowy Rejestr Sądowy).
7. Sposób przygotowania oferty:
ofertę należy sporządzić wg załączonego wzoru w języku polskim, w formie pisemnej, na maszynie, komputerze, nieścieralnym atramentem lub długopisem. W przypadku składania oferty w siedzibie Zamawiającego lub pocztą na kopercie należy umieścić zapis „OFERTA NA USŁUGĘ CATERINGOWĄ, na ciepłe posiłki dla podopiecznych OPS na terenie miasta i gminy Głuchołazy”. Oferta powinna być podpisana przez osobę upoważnioną. Składając ofertę Wykonawca akceptuje wzór umowy będący załącznikiem do zapytania ofertowego.
8. Miejsce i termin złożenia oferty:
- w formie pisemnej osobiście w Sekretariacie lub za pośrednictwem poczty na adres: GMINA GŁUCHOŁAZY, OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ, AL. JANA PAWŁA II 14, 48-340 GŁUCHOŁAZY;
- w formie elektronicznej na adres: marta.szpak@ops-glucholazy.pl
do dnia 06.12.2021 r. do godz. 9:00 (decyduje data wpływu do ośrodka).
Formularze złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do swobodnego wyboru oferty, bez podania przyczyny i ponoszenia jakichkolwiek skutków prawnych i finansowych.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do anulowania zapytania ofertowego bez podawania przyczyny.
9. W przypadku wybrania Państwa oferty, zostaną Państwo poinformowani telefonicznie o terminie podpisania umowy.