Zamówienia publiczne
- Tytuł zamówienia
- Usługa cateringowa, na ciepłe posiłki dla podopiecznych OPS na terenie miasta i gminy Głuchołazy
- Rodzaj ogłoszenia
- Ogłoszenie o zamówieniu
- Tryb zamówienia
- zapytanie o cenę
- Województwo
- OPOLSKIE
- Powiat
- nyski
- Miasto
- Głuchołazy
- Ulica
- Aleja Jana Pawła II
- Numer budynku
- 14
- Data publikacji od
- 2018-11-21
- Data publikacji do
- 2018-12-01
- Termin składania ofert
- 2018-11-29 09:00
Głuchołazy, dnia 21.11.2018 r.
ZAPYTANIE OFERTOWE
W związku z art. 4 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2017 poz. 1579) zwracamy się z zapytaniem ofertowym o cenę usługi.
1. Zamawiający:
GMINA GŁUCHOŁAZY, OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ, AL. JANA PAWŁA II 14,
48-340 GŁUCHOŁAZYREGON 004505866, NIP 753-238-26-90
ZAPRASZA DO ZŁOŻENIA OFERTY NA: „usługę cateringową, na ciepłe posiłki dla podopiecznych OPS na terenie miasta i gminy Głuchołazy”.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa w formie dostawy ciepłego posiłku: obiadu, od poniedziałku do piątku, w tym w każdy piątek zupa z wkładką dla podopiecznych OPS na terenie miasta i gminy Głuchołazy (17 sołectw). Posiłkiem planuje się objąć ok. 70 osób dorosłych. Zamawiający zastrzega, iż liczba osób korzystających z posiłków może być w każdym miesiącu inna, w zależności od liczby zgłoszeń.
Dowóz posiłków realizowany będzie pojazdem do tego przystosowanym z uwzględnieniem wymogów Sanepidu.Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu umowy zgodnie z aktualnie obowiązującymi normami i przepisami dotyczącymi warunków przygotowania i jakości posiłków dla osób dorosłych oraz warunków zdrowotnych żywności i żywienia obowiązujących w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego. Wykonawca przed rozpoczęciem działalności zobowiązany jest do uzyskania pozytywnej decyzji, zezwalającej na realizację przedmiotu zamówienia, wydanej przez właściwego inspektora sanitarnego.
3.Termin realizacji zamówienia: 02.01.2019 r. do 31.12.2019r.
4. Zamawiający nie przewiduje zamówień uzupełniających oraz nie dopuszcza składania ofert częściowych.
5. Oferta będzie oceniana wg następujących kryteriów:
1. Zamawiający stosuje przy wyborze oferty kryterium:
- najniższej ceny - 60 % wartości kryterium,
- doświadczenia - 40 % wartości kryterium;
2. Zamawiający zawrze z wybranym przez siebie wykonawcą umowę cywilnoprawną na realizację zamówienia;
3. Umowa na realizację zamówienia zostanie zawarta z oferentem, który spełnił wszystkie wymagania, określone w zapytaniu ofertowym i przedłoży ofertę o najniższej cenie oraz odpowiednim doświadczeniu w zakresie usług cateringowych.
4. W toku badania oceny oferty, zamawiający może żądać udzielenia przez oferenta wyjaśnień, dotyczących treści złożonej oferty.
5. Sposób obliczenia kryterium złożonych ofert na: „usługę cateringową, na ciepłe posiłki dla podopiecznych OPS na terenie miasta i gminy Głuchołazy”.
Kryterium ceny:
-
Wybór najniższej ceny spośród złożonych ofert na „Usługę cateringową…” zważywszy na zachowanie ostrożności do porażająco niskiej ceny usługi w stosunku do kosztu wykonania usługi.
Kryterium doświadczenie:
- Do wyliczeń zostanie przyjęta punktacja w skali od 10 do 40, gdzie punkty będą przyznawane na podstawie długości okresu prowadzenia działalności w zakresie cateringu wg tabeli poniżej:
Kryterium doświadczenia |
|
10 pkt. - 10% |
1-3 lat prowadzenia działalności w zakresie cateringu |
20 pkt. - 20 % |
4-5 lat prowadzenia działalności w zakresie cateringu |
40 pkt. - 40% |
od 6 lat prowadzenia działalności w zakresie cateringu |
Następujące zapytanie ofertowezostanie udzielone temu Wykonawcy, którego oferta uzyska największą ilość punktów spośród przedstawionych powyżej kryteriów tj. cena oraz doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczo-finansowej.
6. Wymagania wobec wykonawcy oraz niezbędne dokumenty:
- oferta (załącznik nr 1),
- oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr
- przedstawienie dokumentów, potwierdzających prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie usług cateringowych, odpis CEIDG (Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej) lub wypis z KRS (Krajowy Rejestr Sądowy).
7. Sposób przygotowania oferty:
Ofertę należy sporządzić wg załączonego wzoru w języku polskim, w formie pisemnej, na maszynie, komputerze, nieścieralnym atramentem lub długopisem. W przypadku składania oferty w siedzibie Zamawiającego lub pocztą na kopercie należy umieścić zapis „OFERTA NA USŁUGĘ CATERINGOWĄ”. Oferta powinna być podpisana przez osobę upoważnioną.
8. Złożenie oferty:
- w formie pisemnej na adres: GMINA GŁUCHOŁAZY, OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ, AL. JANA PAWŁA II 14, 48-340 GŁUCHOŁAZY (osobiście lub
- w formie elektronicznej na adres: patrycja.lydka@ops-glucholazy.pl
9. Miejsce i termin złożenia oferty:
OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ, Al. Jana Pawła II 14, 48-340 Głuchołazy (sekretariat) do dnia 29.11.2018 r. do godz. 9:00 (decyduje data wpływu do ośrodka).
Formularze złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do swobodnego wyboru oferty, bez podania przyczyny i ponoszenia jakichkolwiek skutków prawnych i finansowych.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do anulowania zapytania ofertowego bez podawania przyczyny.
10. W przypadku wybrania Państwa oferty, zostaną Państwo poinformowani telefonicznie o terminie: podpisania umowy.
Dyrektor Ośrodka Pomocy Społecznej w Głuchołazach
mgr Katarzyna Łojko